Teak meubels

Welk meubelstuk u ook zoekt, in principe kunnen wij alle meubels op maat maken, in bijna iedere stijl. Heeft u bijzondere wensen voor uw meubels en kunt u daarvoor niet terecht in de standaard collecties? Dan zijn maatwerk meubels een goede oplossing. Van een tafel met afwijkende maten tot een complete kastenwand.

Wat houdt dit certificaat precies in?

Allereerst is het van belang dat er een controlerende partij is. Deze partij is SCS Global services en is gevestigd in de USA. Zij geven ook de certificaten uit. Het certificaat is een SVLK certificaat. Timber Legality Verification. U kunt dit nalezen op de site van SCS Global.

Legale aankoop van hout

Het certificaat voor teak hout is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat de bedrijven in Indonesiƫ legaal hout gebruiken voor hun producten. Legaal betekent in dit geval dat het hout wordt aangekocht via de officiƫle (vaak overheids)kanalen. De gekochte stammen krijgen een nummer en dat nummer correspondeert met de factuurnummers. Op deze wijze krijgt de overheid inzicht in de hoeveelheid hout die wordt gekapt ten behoeve van export en industrie. Op die manier wordt op verantwoorde wijze omgegaan met hout en wordt illegale houtkap bestreden.

Heeft u behoefte aan op maat gemaakte teak meubels?

Wij horen graag uw wensen! Samen bespreken we wat u voor ogen heeft en wat de mogelijkheden zijn.

Neem contact op

Heeft u behoefte aan op maat gemaakte teak meubels?