Historie Wortman Meubelen Alphen aan den Rijn

Wortman Meubelen in Alphen aan den Rijn is een begrip in Alphen aan den Rijn en omstreken. In 1975 is Wortman Senior (Kees Wortman) begonnen als Antiek en Curiosa handelaar. Gevestigd in de Hooftstraat is daar de huidige meubelwinkel ontstaan. Al snel ging de winkel groeien, en kwamen de eerste geloogd grenen kasten vanuit het toen nog voormalig Oostblok. Deze geïmporteerde kasten werden verder opgeknapt en afgewerkt (restaureren van meubels en voorzien van mooie meubel waxen). Hier is de eigen werkplaats ontstaan. Met de komst van de werkplaats werd het mogelijk om voor klanten speciale meubels te maken, de eerste maatwerk meubels die door Wortman Meubelen werden gemaakt. In 1985 werd de winkel gemoderniseerd en werd er een heuse showroom toegevoegd. Er werden bankstellen verkocht, eetkamerstoelen en meer gestoffeerde meubels om zo een complete inrichting te kunnen verkopen. Dit samen met op maat gemaakte houten eetkamertafels, maatwerk kasten.

Werkplaats meubelmakerij

In 1995 is zoon Arjen in de zaak gestapt. Voor de werkplaats en meubelmakerij werd een mooie locatie gevonden op de Energieweg in Alphen aan den Rijn. De werkplaats groeide snel uit zijn jasje en in 2001 werd Energieweg 1 aangekocht en ingericht als showroom, meubelwinkel en werkplaats. De showroom was als het waren rond de werkplaats gemaakt (soort van open keuken) wat een unieke inkijk gaf in de werkplaats van de meubelmakerij.

Meubels uit Indonesië en Zuid-Amerika

In dezelfde tijd werd gestart met import van meubels uit Indonesie en meubels uit Zuid-Amerika. Het maatwerk was meer dan alleen een eettafel op maat maken. Het waren inmiddels complete inrichtingen, zowel voor de huiskamer als zakelijk. (keukens, kasten, kantoorinrichting, winkelinrichting, balies, restaurantinrichting en televisie meubels met of zonder lift.). Veel van deze meubels worden gemaakt van teakhout vanuit Indonesië maar ook heel veel massief hout zoals eikenhout en notenhout, en plaatmateriaal. Wortman Meubelen wordt goed gevonden, niet alleen in Alphen aan den Rijn maar de hele randstad (Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht) is inmiddels ons werkgebied.)

Interieuradvies en 3D tekeningen

Rond 2008 zijn we gestart met het verder ontwikkelen van interieuradvies. Met behulp van 3D tekeningen werden veel mooie projecten en meubelen gerealiseerd, in veel samenspraak met klanten. De import van teakhouten meubelen nam toe, de showroom werd verder uitgebreid. Omstreeks 2015 werd duidelijk dat in de meubeldetailhandel de schaalvergroting was begonnen. Grote meubelzaken die zich actief op internet bewogen ontstonden. Wortman Meubelen heeft altijd gekozen voor meer persoonlijk contact, en meer gericht advies en het belang van maatwerk meubels vooropgesteld. Het belang van het maatwerk werd groter.

Samenwerking met SB interieur in Alphen aan den Rijn

In 2016 ontstond er bij projectontwikkelaars het plan voor nieuwbouw op de Energieweg. Gezien de veranderende tijd en de verwachtingen daarvan is toen besloten om de showroom een minder belangrijke rol te laten spelen. Dit heeft geresulteerd in het versterken van de samenwerking tussen Wortman Meubelen en SB interieur (op de H. Kamerlingh Onnesweg 22 in Alphen aan den Rijn). In 2019 zijn Wortman Meubelen en SB interieur gezamenlijk verder gegaan. In onze moderne werkplaats met CNC, kantenlijmer en verschillende zaagmachines kunnen we de op maat gemaakte meubels meer efficiënt en moderner produceren. Eigenlijk heeft het bedrijf zich steeds op tijd aan weten te passen aan de veranderende omstandigheden en van 1.0 naar 2.0 naar 3.0 kunnen bewegen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen? Kijk eens op onze website naar onze portfolio en verdere informatie. Of maak uw maatwerk wens kenbaar via de mail of het contactformulier. Wij nemen dan binnen 2 werkdagen contact met u op om uw vragen te beantwoorden. We staan altijd open voor een oriënterend gesprek, waarin we uw maatwerk wensen inventariseren, informatie geven over materialen en mogelijkheden en indien gewenst uw ideeën uitwerken met tekeningen en adviezen en een offerte. Het advies, het maken van de (3D) tekeningen, de productie, het bezorgen en het plaatsen van de op maat gemaakte meubels gebeurt helemaal met onze eigen mensen, ons eigen team. Sterker nog; de meubelmaker die het meubel heeft gemaakt komt deze met zorg plaatsen bij u thuis!

Uniek? Ja, wij denken van wel. Gezien de ervaring, kennis en uw wensen een hele sterke combinatie!